Woning Sleeuwijk

Ontwerp en bouw van een nieuwe, duurzame woning in Sleeuwijk.

  • Client:

    Privé

  • Date:

    01/2018

  • Category:

    Bakstenen woning in een nieuwbouwplan te Sleeuwijk

Duidelijke architectuur

De Nieuwe S is een recent gebouwde woonwijk met winkelcentrum in Sleeuwijk, een dorp langs de A27 ter hoogte van Gorinchem. In dit nieuwbouwplan zijn langs de rand een serie vrije kavels opgenomen. Met een vrij uitzicht over de weilanden. Op deze locatie hebben wij een fijne gezinswoning ontworpen. Hiervoor is de oervorm van een bakstenen huis als basis genomen. Op maaiveld niveau zijn de twee hoeken – daar waar we de woning ‘aanraken’ bij de ingang en de uitgang – opengewerkt met glas en/of hout.

Entrees, trappen, verkeers- en halruimte zijn geïntegreerd en centraal ontworpen. Hiermee wordt de basis gelegd voor een duidelijke plattegrond met steeds een dieptemaat van 3600mm. De 3-laagse vide verbindt de plattegronden in verticale zin tot één woonruimte met verschillende plekken.